Tuesday, 17 November 2015

Segmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi



Yang best blog Afidah tang header, simple je tapi kalau tulisan leh besar lagi cantik..:)
Follower yg ke 100 lak..:)

Friday, 13 November 2015

Takkan selamanya kita nak macam ni

Sekarang ni kos sara hidup dah semakin meningkat.. Harga barang dah semakin mahal.. Kena Caj Perkhidmatan lagi... Kena Caj GST lagi.. Harga tol yang dah lama tak naik pun sekarang dah naik... Kadang-kadang harga minyak turun, tapi selalunya harga minyak naik.. 

Wednesday, 4 November 2015

Giveaway CINTA by CN

Giveaway CINTA by CN


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak? 


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN : 


1. Follow blog CikguNorazimah

2. Add To Circle  G+CikguNorazimah


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"  

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :


Kredit untuk Kak Mialiana

YES 2015

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~


Tuesday, 3 November 2015

Segmen Carik Bloglist Blog Encik Kidal

http://perantaumasa96.blogspot.my/2015/11/segmen-carik-bloglist-blog-encik-kidal.html




Tamat 7 Nov 2015

Syarat-Syarat Mudah

1. Follow Blog Encik Kidal dan Letak nama korang kat SINI
2. Buat entry "Segmen Carik Bloglist Blog Encik Kidal"
3. Letak banner atas tu dan link kan ke entry ini
4. Letakkan link entry korang kat kotak komen tuh
5. Tag la paling kurang pun sorang rakan blogger korang tuk sebarkan tentang segmen ni


tag :

Monday, 12 October 2015

Kenapa anda perlu bertukar Onexox

Jom bertukar kepada ONEXOX

Mulakan dengan Bismillah. Jom bertukar kepada ONEXOX dan ini sebabnya.



  1. Hanya RM10 dan isian kredit tersedia RM5
  2. Tempoh sah kredit 28 BULAN (*)
  3. Panggilan serendah 5 SEN.
  4. SMS serendah 2 SEN.
  5. PERCUMA SMS sebanyak 1800.
  6. Internet berkelajuan tinggi & liputan meluas.
  7. Tiada CAJ tersembunyi. Bayar yang apa anda guna sahaja.
  8. Ajak rakan tukar ke ONEXOX dan dapatkan ganjaran 6% berterusan. Contoh : Rakan TOPUP/RELOAD RM50 anda dapat RM3.

SP - Nombor Baru

  1. Boleh pilih nombor baru
  2. Tempoh sah kredit 28 BULAN (*)
  3. Internet berkelajuan tinggi
  4. Kadar istimewa kepada 10 kenalan anda tidak kira mana-mana rangkaian!
  5. 1800 SMS percuma
  6. Kadar panggilan serendah 5 sen & SMS 2 sen!

MNP - Kekal Nombor Lama

  1. Boleh kekal nombor lama
  2. Tempoh sah kredit 28 BULAN
  3. Internet berkelajuan tinggi
  4. Kadar istimewa kepada 10 kenalan anda tidak kira mana-mana rangkaian!
  5. 1800 SMS percuma
  6. Kadar panggilan serendah 5 sen & SMS 2 sen!

Saturday, 3 October 2015

Di mana nak topup ONEXOX

DIMANA NAK TOPUP??

Apabila ingin membeli topup di 7e, Stesen2 Minyak spt Petronas, Shell, Caltex, Esso & Petron
atau mana2 rangkaian penjual topup ONEXOX.
Anda cuma perlu maklumkan/minta topup XOX.






Saturday, 5 September 2015

"Segmen : UPSR oh UPSR 2015"

Assalamualaikum


"Segmen : UPSR oh UPSR 2015"
jom join segmen ni !

klik banner atas untuk details



Tuesday, 1 September 2015

Simcard SUPER JIMAT



Kelebihan Simcard ONEXOX

Simcard SUPER JIMAT dengan Rate Call Murah ( 5 Sen untuk call kesemua Rangkaian), 
Internet Super Laju 1.5GB Data Rm29.99 dan xtelan kredit.
Kredit Call tidak Expired selama 2 TAHUN 4 BULAN.. 

(Tidak topup selama 2 tahun pun boleh buat call).
Dan Tarikh Ini Akan Bertambah Apabila Anda Topup
Harga simcard Murah Rm10 sahaja

Saturday, 29 August 2015

Friday, 7 August 2015

Mohon baca



No time to eat? This will be your life saver. http://t.co/MndxSDEyZh

6 Bahan Rahsia Untuk Rasa Kopi Yang Best! Pasti Anda Nak Cuba Selepas Ini. http://t.co/kP1RuxWMzi

Wednesday, 5 August 2015

Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015



Jom ramai-ramai join giveaway yang dianjurkan di blog Sayaiday.com dan Ayueidris.com 
Antara hadiah yang ditawarkan adalah :



+ 1 x Penginapan 2 hari 1 malam di The Kabin,Jeram Selangor *
+ 2 keping tiket Aquaria KLCC
+ Sebuah buku karya Dr. Anwar Fazal, Tribulasi 365
+ RM30 Voucher Parkamaya
+ RM150 Voucher Parkamaya

Monday, 6 July 2015

Jualan Antivirus Key Kaspersky 2015



Kaspersky 2015 memberikan perlindungan premium daripada virus, Trojan, spam, penggodam, dan banyak lagi. Canggih, pendekatan hibrid untuk keselamatan digital 

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.
[ Gambar Di Luar Kedai ]
[ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan.
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan.

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat.

3. Penghantaran Yang Fleksible
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan.

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :)
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50.

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 012-296 1085. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.


Wednesday, 10 June 2015

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

Tuesday, 2 June 2015

Harga Sampul Duit Raya 2015




SAIZ SAMPUL = 154mm x 79.5mm, 


JENIS KERTAS = GLOSS ARTPAPER 130gsm,

1 PAKET = 5 keping SAMPUL.

Antara sebab anda perlu beli sampul duit raya tahun ini



Di sini ada 10 SEBAB kenapa anda mesti beli.

BANK
Bank dah kedekut nak bagi banyak sampul duit raya.

Last Minute
Kalau dah dekat nak raya susah nak dapat sampul duit raya dari bank.

Pelbagai design sampul duit raya tahun 2015

Jualan sampul duit raya borong / runcit 2015 telah di buka sekarang.

untuk belian sampul duit raya boleh whatapps di 013-2209628

pelbagai design untuk di miliki..

Antara design untuk tahun ini:



Contest Saya Nak Hadiah By Syahirah Valiant



 Jom sertai Segmen Syahirah.Banyak hadiah dia nak bagi tu.. 
Lebih 20 orang pemenang yang dicari !!!! 


Thursday, 28 May 2015

GMBM 1st GIVEAWAY 2015.

http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html



Assalamualaikum !! Alhamdulillah,sempena Hari Ibu 2015,buat julung-julung kalinya kami berjaya melancarkan satu segmen yang di taja sepenuhnya oleh sebahagian ahli Grup Mama Bloggers Malaysia [GMBM]. Segmen ini di adakan adalah untuk memanjangkan ukhuwah sesama blogger yang menyertai segmen ini. Hadiah yang di tawarkan dalam segmen ini juga sangat menarik dan berbaloi untuk di menangi. Masa pelancaran segmen selama sebulan memberi lebih peluang penyertaan dan memenuhi syarat bagi para peserta.

Tarikh Segmen : 10 Mei - 7 Jun 2015

Syarat-syarat untuk menyertai segmen ini adalah:-

  1. Blogger Malaysia.
  2. Buat entri yang bertajuk GMBM 1st GIVEAWAY 2015.
  3. Pilihan entri samada copy dan paste sahaja entri yang di sediakan atau buat entri sendiri mengikut kreativiti anda.
  4. Mengikuti semua syarat yang di tetapkan oleh penganjur dan penaja.
  5. Semua penaja boleh menyertai segmen ini. 
  6. Lengkapkan syarat di bawah:-

Wednesday, 27 May 2015

1st Segmen & Giveaway By Afidah Azmi88



Segmen ini berlangsung selama satu bulan mulai 27 Mei 2015 hingga 27 Jun 2015.

Syarat nak join segmen dan giveaway :

Sunday, 24 May 2015

Jualan Sampul Duit Raya 2015




Tempahan Sampul Duit Raya 2015 Kini DiBuka!!

Jualan secara runcit dan borong.

Jualan Kaspersky Internet Security 2015



Kaspersky 2015 memberikan perlindungan premium daripada virus, Trojan, spam, penggodam, dan banyak lagi. Canggih, pendekatan hibrid untuk keselamatan digital